onze keten

Transparantie is belangrijk!

Niet alleen omdat we hier zelf in geloven, maar ook omdat wij het belangrijk vinden dat consumenten zich bewust worden van de noodzakelijke verandering. Ook overheden bemoeien zich met de verduurzaming van de kledingindustrie. We gaan te maken krijgen met wet en regelgeving en dat is maar goed ook!

In de keuze van ketenpartners zijn we kritisch. We werken met o.a. GRS gecertificeerde fabrieken, maar ook met kleinere fabrieken die de ambitie hebben om zich op termijn te laten certificeren. Zo helpen we elkaar om ons gezamenlijke doel te bereiken.

We nemen je mee in de reis van jouw kledingstuk door onze hele keten.
Om dit inzichtelijk te maken zijn we de samenwerking aangegaan met


tex.tracer biedt een transparant platform waar wij, common|era , leveranciers en consumenten worden samengebracht.
Het platform levert een volledig inzicht in onze keten, voorzien van certificaten en informatie, ingebracht door onze ketenpartners zelf.Het is belangrijk en vooral ook leuk om te zien waar jouw kleding vandaan komt!
icon cotton

Vezels | De oorsprong van veel textielsoorten. Er zijn natuurlijke vezels zoals katoen en wol, en kunstmatige vezels zoals polyester en nylon. In onze keten komen de materialen vanuit verschillende afvalstromen om verwerkt te worden als grondstof voor de garenproductie.

Garens | Onze partner die de garens maakt start met het mixen van vezels waarna ze gesponnen worden tot een garen. De vezels zijn reeds gesorteerd op kleur.

Stoffen | Van onze garens worden vervolgens de stoffen gebreid of geweven. We werken hiervoor samen met twee fabrieken.

icon finishing

Finishing | De behandeling van de stof. Denk hierbij aan wassen en fixeren tegen krimp. Bij de productie van onze stoffen is er geen gebruik gemaakt van schadelijke chemicaliën.

Kleding | De stof kan nu gebruikt worden voor de productie van onze kleding! We werken met twee fabrieken. Eén voor de gebreide stoffen (T-shirts en sweaters) en één voor de geweven stoffen (blouses en overhemden).

Retail | Na een strenge kwaliteitscontrole wordt onze kleding geleverd bij onze logistieke partner. In een duurzame en herbruikbare verpakking verzenden we het naar jou!

JIJ | Jij draagt onze kleding! Feel good wearing it! Wees er zuinig op, en gebruik het zo lang mogelijk.

icon recycling

Reparatie, hergebruik en recycling | Zorg goed voor je kleding. Is het beschadigd? Laat het dan eerst repareren! Daarmee blijft het nog heel lang behouden, voor jou of voor iemand anders. Alleen als het écht niet meer te repareren is kan het worden recycled.

onze partners

RB Fibres

We starten bij RB Fibres in Spanje. Eén van de partners van onze garenleverancier. Textiel productieafval wordt hier verwerkt tot bruikbare vezels. Hier wordt tot wel 500.000 Kg per maand verwerkt.

Belda Llorens

Textielvezels van o.a. RB Fibres worden bij Belda Llorens, onze Spaanse garenleverancier, gemixt met andere soorten vezels, bijvoorbeeld recycled PET polyester. De garens die we gebruiken voor onze stoffen zijn een mix van pre- en post-consumer afval. Het katoen in onze garens is ongeverfd. Het PET polyester is op kleur geverfd middels een proces waarbij nauwelijks water verbruikt wordt. De mix van de twee vezelsoorten zorgt voor de kleuren in ons assortiment.
Garens in garenfabriek Belda Llorens

Avelana Knitting

Avelana Knitting Factory in Portugal. Deze partner in onze keten breidt van de garens de stoffen die we gebruiken voor onze T-shirts, sweaters en hoodies.
Breimachine bij Avelana Knitting Factory in Portugal

Vilarinho

Vilarinho in Portugal. Hier worden de garens geweven tot stoffen die we gebruiken voor onze blouses en overhemden.
weven van stof

Camorsil

Camorsil is onze partner voor het maken van T-shirts, sweaters en hoodies. Het is prettig werken met deze professionals. Ze hebben oog voor detail en werken met duurzame materialen.
naaiatelier bravebehaviour

Bravebehavior

Bij Bravebehavior worden onze overhemden en blouses gemaakt. Een kleine fabriek, maar een erg fijne werksfeer en zeer ervaren medewerkers.
Lachtende vrouw met nectar Solis sweater aan.

Jij

Jij draagt nu kleding gemaakt van duurzame materialen die onder eerlijke en veilige omstandigheden zijn geproduceerd. Draag het zo lang je kunt en feel good about your fashion!
Hier zijn onze supply-chain partners gelocaliseerd:
Google maps afbeelding met punten waar de fabrieken staan waar common|era mee samenwerkt.
webdesign by Brandrsprivacy policy
copyright © common|era
usercartmagnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram