onze impact

Onze kleding is gemaakt van recyclede en duurzame materialen. Check hoeveel we besparen door gebruik te maken van bestaande grondstoffen.

Met slechts één T-shirt bespaar jij

1220
liter water
560
gram CO2
124
phone charges

in vergelijking met een standaard T-shirt

why care?

De mode-industrie is één van de meest vervuilende industrieën in de wereld. Iedere stap in het productieproces zorgt voor meer impact en verbruik van grondstoffen. Enorme hoeveelheden water, energie en chemicaliën worden gebruikt om grondstoffen te verwerken. Dit heeft grote impact op zowel het milieu, als op de sociale omstandigheden.

Wist je dat een kledingstuk gemiddeld maar 7 keer wordt gedragen?

Hergebruik en reparatie vinden wij belangrijk. Hiermee kan de levenscyclus van een kledingstuk aanzienlijk verlengd worden. Om de levensduur van onze kleding te verlengen werken we graag samen met partijen die hierin gespecialiseerd zijn. We houden jullie hiervan op de hoogte via onze nieuwsbrief en socials.

In Nederland alleen al worden miljoenen kilo's kleding verzameld, bijvoorbeeld voor het goede doel. Echter, veruit het meeste belandt op een grote hoop ergens in een woestijn of wordt verbrand.

Het recyclen van textiel vermindert afval en productie van nieuwe textielvezels. Vanaf het begin maken wij gebruik van zoveel mogelijk recyclede materialen. Minder impact dus.

Het recyclen van kleding is nog niet zo eenvoudig. Nog minder dan 1% van alle ingezamelde kleding wordt recycled tot weer een nieuw kledingstuk.

We werken hard aan de mogelijkheden om onze kleding aan het einde van de levenscyclus weer te recyclen tot grondstof voor een nieuw kledingstuk. Op dit moment kan het vooral nog worden verwerkt als grondstof voor andere (textiel) toepassingen. We houden je op de hoogte van de ontwikkelingen via onze nieuwsbrief en socials.

unfair fashion

Inmiddels weet iedereen wel dat de fashionindustrie niet de meest veilige of eerlijke industrie is. Wereldwijd werken zo'n 60 tot 75 miljoen mensen in de kledingindustrie, waarvan 85% vrouw. Voor velen van hen zijn lage lonen, seksuele intimidatie of gedwongen arbeid de normale gang van zaken.

Don't ask, don't tell

Wij werken niet met dit soort fabrieken. We vertellen je graag waar onze producten gemaakt worden, van welke materialen ze zijn gemaakt en welke impact ze hebben. Onze leveranciers delen dezelfde waarden. Overal waar mensen werken is verbetering mogelijk, zowel qua impact op het milieu, als op de arbeidsomstandigheden. Het belangrijkste is transparantie, communicatie en commitment om gezamenlijk het doel te bereiken: een socialere en schonere industrie. En uiteraard een mooi kledingstuk!

Parts of a garment that make it feel good.

reasonable  hours
a fair wage
safe work
freedom of association
no discrimination
free will
no child labour
webdesign by Brandrsprivacy policy
copyright © common|era
usercartmagnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram